Lecsapnak az automatákra a revizorok

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtöktől fokozottan ellenőrzi a kezelőszemélyzet nélküli automatákat – közölte a NAV.

2023. június 1., 20:06

Szerző:

A revizorok bármelyik automatát vizsgálhatják, de főként azokat fogják, amelyek megszüntetését vagy szüneteltetését bejelentette az üzemeltető. Kiemelt ellenőrzésekre számíthatnak azok is, akik nem tettek eleget az üzembehelyezéssel kapcsolatos kötelezettségeiknek, tehát nem jelentették be az automatájukat, nem kértek hozzá regisztrációs számot vagy azt nem helyezték ki – írták. 

A bejelentési kötelezettség 2019 óta kiterjed minden kezelőszemélyzet nélküli berendezésre, amely termék vagy szolgáltatás pénzbeli ellenértékének helyben történő megtérítésére szolgál. A revizorok ezt követően is vettek észre hiányosságokat, a NAV korábbi közleménye szerint az automaták üzemeltetőinek jelentős része nem tüntette föl a regisztrációs számot a berendezéseken.

Az adóhatóság honlapján is olvasható közlemény a korábbi ellenőrzések tapasztalataival indokolta a bejelentést.

(Kiemelt képünk: A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Központi Irányítás cégtáblája a VIII. kerületi Delej utca 20-ban. MTVA/Bizományosi: Róka László)

2023. szeptember 29., 08:55

Az Energiaügyi Minisztérium októbertől még alacsonyabb szintre szorítja az intézmények távhő díjait. A nem lakossági fogyasztók januárban egyszer már megfelezett költségeit újból azonos arányban csökkenti a tárca. Az önkormányzatok, közintézmények és vállalkozások országos átlagban a tavaly év végi díjak negyedét fizetik tehát október elsejétől – jelentette be pénteki közleményében Lantos Csaba energiaügyi miniszter.

2023. szeptember 29., 07:25

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc az Alapítvány az Innovatív Oktatásért szakmai konferenciáján járt. Az alapítvány működteti a High-Tech Suli programot (HTS), amelyet a 660 milliárd forintos vagyon felett rendelkező Mészáros Lőrinc tulajdonos támogat.