Lázár Jánost indítaná Márki-Zay Péter ellen a hódmezővásárhelyi Fidesz

2019. június 20., 19:11

Szerző:

Lázár János volt Miniszterelnökséget vezető minisztert, a választókörzet jelenlegi országgyűlési képviselőjét kéri fel városi polgármester-jelöltnek a hódmezővásárhelyi Fidesz – vette észre az Index abban az interjúban, amelyet Havasi Katalin, a kormánypárt városi szervezetének az elnöke adott a Promenád portálnak. A Fidesz jelöltjének a személye azután vált kétségessé, hogy Hegedűs Zoltán volt fideszes alpolgármester bejelentette, kiszáll a politikából. Lázár János 2002 és 2012 között már volt polgármester Hódmezővásárhelyen. Indításáról Havasi Katalin azt mondta:

– A múlt heti tisztújító ülésen arra jutottunk, hogy végre nyíltan is kimondjuk, amit mindannyian gondolunk, és azt az embert kérjük fel a jelöltségre, aki képes a várost kihúzni a legmélyebb gödörből is, és ismét fejlődő pályára állítani. A javaslatunk egyszerre nevezhető meglepőnek és magától értetődőnek. Megvitattuk a kialakult helyzetet és száz százalékos konszenzus alakult ki abban, hogy Lázár Jánost kérjük fel, vállalja a polgármester-jelöltséget. (...) Lázár János polgármestersége idején működött és fejlődött a város. Ezt még a politikai ellenfelei is elismerik. A város élére olyan ember kell, akinek vannak elképzelései, tud és akar is a városért dolgozni és képes eredményeket elérni, mert egy városvezető dolga nem az, hogy politizáljon, hanem, hogy építse, fejlessze a városát. Lázár János személye, munkája ebben megkérdőjelezhetetlen. Sokak szerint a város legjobb polgármestere volt, és abban is biztosak lehetünk, hogy az elmúlt évek tapasztalataival felvértezve a korábbiaknál is jobb városvezető lenne. (...) Az elmúlt hetekben közvélemény-kutatást is tartottunk, amelyen egyértelműen látszott: a vásárhelyiek elsöprő többsége elismeri a munkáját, felkészültségét és tehetségét, és szívesen látná újra a polgármesteri székben. 

A kérdésre, Lázár János hogyan reagált a felkérésre, Havasi Katalin úgy felet, nyitottan, ez azonban nem könnyű döntés, így gondolkodási időt kért.

– Őt ismerve biztosak vagyunk abban, hogy olyan döntést fog hozni, amely a város érdekeit szolgálja

– fogalmazott a politikus. Lázár János valószínűleg egymás után kapja a felkéréseket különböző politikai tisztségekre. Amellett, hogy országgyűlési képviselő, ő nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos, kormánybiztosként felügyeli a mezőhegyesi ménesbirtokot, a a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-t, a HVG a múlt héten szellőztette meg, hogy ő lehet Kásler Miklós utóda az Emberi Erőforrások Minisztériuma élén.