Lázár János bő 200 millióból építhet újabb parkolókat a ménesbirtokon

205 millió forintért épülnek újabb parkolóhelyek a Lázár Jánoshoz tartozó mezőhegyesi ménesbirtokon. Nettó. A munkát az algyői Délút Kft. nyerte el; a cég korábban már utat és konzorciumi partnerként hatmilliárdos öntözőrendszert is épített a ménesbirtoknak.

2023. november 2., 09:51

Szerző:

Most a Kossuth utcában és a Hangai fogadó mögött bővítik a parkolási lehetőséget a Lázár János vezette alapítvány érdekeltségében.

A dokumentáció szerint előbbinél 245,67 méter hosszú, hat méter széles, új közlekedő utat építenek aszfalt burkolattal. Itt 78 darab várakozóhely létesül merőlegesen és párhuzamosan, térkövezve járdaburkolatot is kialakítanak – írja az RTL. A Hangai fogadónál 18 várakozóhelyet építenek, ezekkel bővítik a már meglévő parkolót.

A portál hozzáteszi, hogy a ménesbirtokhoz tartozó Hangai-épület eredetileg vendégfogadó és postakocsi-állomás volt, a 18. század végén épült. A Pest és Arad között közlekedő postakocsijárat állomása volt, a reformkorban főleg katonák szálltak meg itt, később megfordult a falai közt Kossuth Lajos, valamint Ferenc József császár és király is. Lázár János miniszterként korábban úgy határozott arról, hogy Hangai vendégfogadó istállója és kocsiszínje elveszítse műemléki védettségét, hogy közben ő vezeti a ménesbirtokot tulajdonló alapítvány kuratóriumát.

A hírnek különös fénytörést ad – emlékeztet az RTL –, hogy Lázár János épp akkoriban állíttatott le számos állami beruházást, így a Pest megyei agglomerációs, elővárosi P+R, B+R parkolók fejlesztését (50 helyszín, 3000 db új P+R parkolóhely és 2000 db új B+R tárolóhely).

(Lázár János miniszter a mezőhegyesi ménesbirtokon. Forrás: Lázár János politikusi FB-oldal)

Karsai Dániel már minden pillanatban segítségre szorul, mozgásképtelen, már enni és inni sem tud. A volt alkotmányjogász mindent elrendezett maga körül, már csak arra koncentrál, hogy minél értelmesebben töltse el a hátralévő idejét.