Lázár János nem ért egyet a vármegyék visszaállításával, de megszavazta a módosítást

A főispánokat viszont nem szavazta meg.

2022. július 19., 13:51

Szerző:

„Az álláspontom az elmúlt években világos volt, és nem változott: sem a kormánymegbízott, sem a megye átnevezésével nem értek egyet. Az előbbit nem szavazom meg, az Alaptörvény módosítását viszont, fenntartásaimmal együtt, kötelességem megszavazni”

– írta Lázár János a Facebookon, amit az RTL Klub szúrt ki.

Lázár azért tarthatta fontosnak ezt leszögezni, mert korábban még ellenezte a vármegyés ötletet. Mint ismert: június végén robbant ki a vármegye- és főispán-ügy, ám előbbi már 2011-ben is felmerült. Lázár János akkor is ellene érvelt.

(Kiemelt kép: Lázár János, a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőjelöltje sajtótájékoztatót tart Hódmezővásárhelyen, a Fidesz irodában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Rosta Tibor)

 

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.