Brutális kutyatámadás Rajkán: pitbull sebzett meg egy kétéves kislányt

Szörnyű kutyatámadás történt Győr-Moson-Sopron vármegyében, Rajkán. Egy kétéves kislányt sebzett meg egy pitbull. 

2024. július 20., 11:09

Szerző:

Egy kétéves kislányt támadott meg egy pitbull kutya Rajkán, a gyermeket mentőhelikopterrel szállították kórházba az eset után. A kutyatámadás pénteken történt, a borzalom kapcsán megszólalt a polgármester, Kiss Vince is. 

Mentőhelikopter érkezett 

A település vezetője elmondta, hogy a kislány családja egy közeli ismerősük házához látogatott, amikor megtörtént a szörnyű baleset. A gyermeket egy pitbull támadta meg, melynek következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett. A Kisalföld tájékoztatása szerint a gyermeket mentőhelikopter szállította kórházba, azt követően, hogy a helyszínen stabilizálták az állapotát. 

Kutyatámadás Zuglóban 

Sajnos a hasonló esetek egyáltalán nem ritkák, márciusban például arról számoltunk be, hogy egy 90 éves nénit harapott meg egy kutya Budapesten, Zuglóban. Mint megírtuk az idős hölgyet a saját udvarán, a fia által frissen odavitt kutya támadta meg. A néni képtelen volt megfogni az állatot, ami az udvaron rohangált. Később egyébként kiderült, hogy a kutyus nem vad, csak kölyök volt még és felugrált. Az idős asszony ettől megijedt, majd egy újságpapírral próbálta meg megvédeni magát. 

Harci kutyák támadták meg a férfit 

Februrárban viszont egy, a zuglóinál sokkal drámaibb esetről adtunk hírt. Akkor harci kutyák marcangoltak össze egy férfit Baranya vármegyében, Zádoron. A férfi a patikába igyekezett, amikor négy stafford terrier a járdán megtámadta, majd az állatok berángatták az árokba és harapdálni kezdték. Az egyik lábát majdnem leszakította az egyik eb. A helyiek kapával ásókkal és lapáttal kergették el kutyákat. Mentőt hívtak az áldozathoz, akit kétszer is újra kellett éleszteni, majd válságos állapotban szállították kórházba. 

(Képünk illusztráció, Freepik)