Brutális támadás: életveszélyben van a férfi, akit harci kutyák marcangoltak Zádorban

Kétszer is újra kellett éleszteni azt a férfit, akit négy stafford terrier támadott meg Zádorban. Az egyik kutya csaknem leszakította az egyik lábát.

2024. február 23., 18:21

Szerző:

Harci kutyák marcangoltak össze egy férfit a Baranya Vármegyei Zádor településen. A férfi a patikába igyekezett, amikor négy stafford terrier a járdán megtámadta, majd az állatok berángatták az árokba és harapdálni kezdték.

Az egyik lábát majdnem leszakította az egyik eb.

A helyiek kapával ásókkal és lapáttal kergették el kutyákat.

Mentőt hívtak az áldozathoz akit kétszer is újra kellett éleszteni, majd válságos állapotban szállították kórházba.

Úgy tudjuk, a kutyák gazdája az ilyen fajta kutyák szaporításával foglalkozik. Az atv.hu értesülései szerint eljárás indult az ügyben.

Több brutális kutyatámadás is volt a közelmúltban

Amit arról a 168.hu is beszámolt, február elején egy idős asszony halt meg brutális kutyatámadásban. Az unokáját meglátogató 68 éves nyolcszoros nagymamának és háromszoros dédnagymamának esélye sem volt az egyébként betiltott XL Bully fajtájú kutyákkal szemben. A rendőrségi tájékoztatás szerint a szomszédok megpróbáltak bejutni a házba, hogy az idős asszonynak segítsenek. Hallották az asszony sikítozását és a kutyák ugatását is.

A 39 éves kutyatulajdonost óvadék ellenében lecsukták.

Az idős emberek és a gyerekek könnyebb prédának számítanak

Az elmúlt évben több szörnyű kutyatámadás történt Magyarországon. A gazdák felelőssége megkerülhetetlen, az állatok megfelelő elzárása, szocializációja, nevelése minden esetben a gazdák feladata. 

2022 márciusában Somogy Vármegyében a kutyatámadás azért történt, mert a kutyák tulajdonosa hosszabb ideje rossz állapotú drótkerítéssel körbekerített területen tartotta két erős testalkatú, közepes méretű háziállatát a Csurgóhoz közeli településen. A kutyák így könnyen kijutottak a kertből, és 2018-ban már meg is haraptak egy személyt, ám ennek ellenére a férfi nem változtatott a tartási körülményeken.

A vádlott kutyái 2022 márciusában ismét kiugrottak az udvar hátsó részénél és az egyik közeli, nyitott kertben tevékenykedő, a hetvenes évei végén járó asszonyra támadtak, aki nem tudott védekezni. Az agresszív állatok nagy számban megharapták a végtagjain és fején, egyik lábszárcsontját is eltörték.

Egy helyi lakos észlelte a támadást, és elkergette a kutyákat, addigra azonban az asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy kórházba kellett szállítani, ahol rövid időn belül meghalt.

Ugyancsak gondatlan volt az a gazda, aki délegyházi, körbekerítetlen ingatlanába fogadott 2020 júniusában egy keverék kutyát. 2020. augusztus 1-jén történt az eset, a férfi nem gondoskodott arról, hogy a kutyát megkösse, illetve elzárja – írta az Ügyészség.

Ugyanezen a napon az ingatlan előtt kerékpározott el a helyi férfi, kerítés híján a kutya az utcára szaladt, azonnal nekiugrott. A férfi egyensúlyát vesztette és elesett a biciklivel, ami miatt jobb oldali combcsontja szilánkosra tört. A sérült férfire egy ismerőse talált rá az utcán, aki értesítette a mentőket. A kórházba szállítása másnapján a férfi a sérülése következtében beálló keringési elégtelenség miatt elhunyt.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: 168.hu Archív)