Kuncze is beszél a Fenyő-gyilkosság tárgyalásán

Friderikusz Sándort is tanúként fogják kihallgatni.

2022. március 29., 13:43

Szerző:

Közismert tanúk meghallgatásával folytatódik ma a Fenyő János meggyilkoltatása miatt indult büntetőper – írja a Magyar Nemzet. Kuncze Gábort, egykori SZDSZ-elnököt, valamint Friderikusz Sándort, Fenyő barátját is kihallgatja tanúként Póta Péter bíró.

Egy videónyilatkozat szerint Fenyő János egy 120 oldalas dossziét juttatott el Kuncze Gáborhoz Gyárfás Tamás állítólagos bűncselekményeiről. Hatvan nap után a médiacézár egyik rendőrségi informátora jelezte, a dosszié eljutott a Központi Bűnüldözési Igazgatóság (KBI) vezetőjéhez, Kiss Ernőhöz is, azonban az anyagból addigra eltűnt húsz oldal. A legfrissebb hírek szerint nemhogy a 120, hanem a százoldalas dosszié sincs meg. A Gyárfás elleni vádemelést megalapozó iratok között mindenesetre nem szerepelnek.

Kuncze Gábor a rendőrségi tanúkihallgatásán tagadta, hogy bármilyen dossziét is átvett volna Fenyő Jánostól. 

A vádirat abból indul ki, hogy bár 1996 végére Gyárfás Tamás és a Nap TV-t átmenetileg megszerző Fenyő látszólag kibékültek, az ellenségeskedés tovább zajlott kettejük között. A vád szerint ezért is ölette meg aztán Gyárfás - Portik Tamással – az üzleti ellenfelét. 

Friderikusz Sándort is tanúként fogják kihallgatni, aki jó viszonyt ápolt Fenyővel. Az ő tanúvallomása nagyon fontos lesz hiszen ő Fenyő utolsó napjáról pontosan be tud számolni. „Azt mondta telefonon, hogy elmegy előbb a fodrászához, és utána elmegyünk vacsorázni, ahol megbeszéljük ezt a dolgot. A következő hír vele kapcsolatban az volt, hogy megölték, ami nem kis sokk volt számomra” –  2018 júniusában vallotta ezt a rendőröknek Fenyő János halálának napjáról Friderikusz Sándor.

Friderikusz Horn Gyula egykori kormányfőt is azon emberek közé sorolta, akikre Fenyő felnézett. Friderikusz vallomása szerint a szocialista miniszterelnök úgymond a mentora volt, és Horn kicsit úgy tekintett Fenyő Jánosra, mint nevelt fiára.

(Kiemelt kép: Kuncze Gábor, volt belügyminiszter, a Demokratikus Koalíció budapesti előválasztási nagyrendezvényén a Szent István parkban, Budapesten, 2021. szeptember 17-én. Fotó: Dimény András / 168.hu)

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.