Kubatov szerint ő is felelős a Liu-testvérek országváltásáért

Kubatov Gábor úgy véli, hogy a Ferencvárosnak a szövetség helyébe kellett volna lépni és tető alá hozni a megállapodást a két olimpikonnal. 

2023. január 20., 11:58

Szerző:

„Mi arra a pillanatra emlékezünk, amikor olimpiai aranyat szerzett nekünk, magyaroknak, és amikor ez a pillanat megtörtént, akkor a Ferencváros sportolója volt. És az az igazság, hogy az ő távozásukban talán a Fradi is és én, személyesen is hibáztam, mert a Liu testvérek országváltási szándéka akkor kezdődött, amikor a szövetség nem tudott megállapodni az edzőjükkel. Ha egy kicsit gyorsabban reagálunk, akkor a Ferencvárosnak a szövetség helyébe kellett volna lépni és tető alá hozni a megállapodást” – mondta Kubatov Gábor az állami médiának azzal kapcsolatban, hogy a Liu-testvérek országot váltottak.

„Nagy kár, hogy az történt, ami történt, de azt gondolom, hogy olyan helyzetet teremtettünk számukra, hogyha valaha visszatérnek Magyarországra, akkor nagy valószínűséggel a Ferencvárost fogják választani” – tette hozzá Kubatov. A Ferencváros elnöke közölte a beszélgetés során, hogy a szurkolói zúgolódások ellenére nem távolítják el Liu Shaoang szobrát a klub olimpiai bajnokainak sétányáról. 

Az olimpiai bajnok Liu fivérek, Shaolin Sándor és Shaoang még 2022-ben döntöttek úgy, hogy a jövőben kínai színekben szerepelnek nemzetközi világversenyeken. 

(Fotó: Kovács Tamás/MTI)

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.