Kubatov szerint ő is felelős a Liu-testvérek országváltásáért

Kubatov Gábor úgy véli, hogy a Ferencvárosnak a szövetség helyébe kellett volna lépni és tető alá hozni a megállapodást a két olimpikonnal. 

2023. január 20., 11:58

Szerző:

„Mi arra a pillanatra emlékezünk, amikor olimpiai aranyat szerzett nekünk, magyaroknak, és amikor ez a pillanat megtörtént, akkor a Ferencváros sportolója volt. És az az igazság, hogy az ő távozásukban talán a Fradi is és én, személyesen is hibáztam, mert a Liu testvérek országváltási szándéka akkor kezdődött, amikor a szövetség nem tudott megállapodni az edzőjükkel. Ha egy kicsit gyorsabban reagálunk, akkor a Ferencvárosnak a szövetség helyébe kellett volna lépni és tető alá hozni a megállapodást” – mondta Kubatov Gábor az állami médiának azzal kapcsolatban, hogy a Liu-testvérek országot váltottak.

„Nagy kár, hogy az történt, ami történt, de azt gondolom, hogy olyan helyzetet teremtettünk számukra, hogyha valaha visszatérnek Magyarországra, akkor nagy valószínűséggel a Ferencvárost fogják választani” – tette hozzá Kubatov. A Ferencváros elnöke közölte a beszélgetés során, hogy a szurkolói zúgolódások ellenére nem távolítják el Liu Shaoang szobrát a klub olimpiai bajnokainak sétányáról. 

Az olimpiai bajnok Liu fivérek, Shaolin Sándor és Shaoang még 2022-ben döntöttek úgy, hogy a jövőben kínai színekben szerepelnek nemzetközi világversenyeken. 

(Fotó: Kovács Tamás/MTI)

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.