Kubatov Gábor gyorstalpalót tartott, hogy ne tűnjenek nácinak a Fradi-szurkolók

Este háromnegyed 7-kor játszik a Fradi, addig meg kell tanulni szakszerűen kart lendíteni.

2021. szeptember 16., 14:08

Szerző:

Az elmúlt hónapokban többször is meggyűlt a baja a magyar futballszurkolóknak az UEFA-val és a FIFA-val, amiért a nézőtérről rasszista és homofób rigmusokat kiabáltak, valamint nem egy felvételen látható az is, hogy náci karlendítést alkalmaznak az ultrák. A válogatott Eb-szereplése, ilettve vb-selejtezője alatt erre egyre több példa volt, amit már a magyar politika és a futballvezetés sem tudott figyelmen kívül hagyni. Erre reagálva tett közzé drámai hangvételű „tutorial” videót Facebook-oldalán a Fradi elnöke, Kubatov Gábor. 

Mivel a Fradi ma játssza első Európa-liga mérkőzését a nemzetközi porondon, a klub igazgatója elérkezettnek tartotta az időt, arra, hogy megmutassa a rajongóknak, hogyan ne tűnjenek rasszistának. Kubatov a videóban elmondta, hogy már régóta próbálja rávenni az ultrákat, hogy hanyagolják a rasszista, szexista megnyilvánulásokat a nézőtéren, azonban a „szívtől az égig” karlendítést még így is sokszor látni a meccseken. Egészen odáig ment, hogy még „a mozdulat kitalálójával, egy Tóni nevű sráccal is beszélt, aki egy igazi jóindulatú, tisztességes magyar ember, akinek semmi kirekesztő gondolata nem volt”. 

A Fidesz pártigazgatója szerint ugyan megpróbálhatnák elmagyarázni az UEFA-nak, hogy ez nem a náci karlendítés, úgysem értenék meg, így arra kéri a szurkolókat, hogy figyeljenek oda arra, hogy szakszerűen lendítsék a karjukat meccs közben. „Két kézzel, a szívüktől az égig lendítsék a karjukat! Ne egy kézzel!” – mantrázta a Fradi-elnök. Hogy milyen eredményre vezet a politikus oktatóvideója, az a 18.45-kor kezdődő, Bayer Leverkusen–Ferencváros mérkőzésen kiderül.

(Kiemelt kép: Kubatov Gábor, az FTC elnöke beszél a csapat szurkolóival rendezett találkozón a budapesti Groupama Arénában 2016. április 21-én. Fotó: MTI / Kovács Tamás)