Krosszmotorosok okoztak lovasbalesetet, ketten kórházba kerültek

A pilisvörösvári esetről a lovarda a közösségi oldalán számolt be, a rendőrség segítségnyújtás elmulasztása miatt büntetőeljárás keretében vizsgálja a történteket.

2023. május 22., 17:23

Szerző:

A pilisvörösvári Lámuló Farm a Facebook-oldalán osztott meg egy hírt, mely szerint vasárnap délután krosszmotorosok ijesztettek meg két lovat. A rémült állatok fékezhetetlenné váltak és végül két embert kellett mentővel kórházba szállítani a helyszínről. 

A közösségi médiában megjelent poszt szerint egy arra járó kutyasétáltató is megsérült:

„Kiment terepre két fiatal lány, akik valószínű életük egyik első traumáját szerezték meg, három magasintelligenciájú krosszmotoros jóvoltából! A motorosok a balesetet látva, nem álltak meg, még nagyobb gázt adva, elhagyták a helyszínt."

Az egyik rémült ló, akiről a lovasa le is esett, elsodort egy arra járó kutyasétáltatót is, így két ember sérült meg.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt büntetőeljárás keretében vizsgálja a körülményeket. A balesetben egy 23 éves nő és a gyalog közlekedő 41 éves férfi megsérült, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A motorosok a baleset után elhajtottak a helyszínről – olvasható a Telexen.

(Kép forrása: Forrás: Facebook/ Lámuló Farm)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.