Közel 200 millió forintos tartozást halmozott fel a siófoki kórház

November óta nem fizette ki a távfűtés díját a siófoki kórház az önkormányzat tulajdonában lévő cégnek.

2023. március 14., 15:53

Szerző:

Kis híján 200 millió forintos tartozást halmozott fel az intézmény, amely egyelőre egyezkedni sem kíván. A város polgármestere a fenntartótól is segítséget kér, választ azonban nem kapott. Úgy vélik, nem marad más út, mint a peres eljárás – írja az atv.hu.

A siófoki önkormányzat tulajdonában levő távhőszolgáltató cég már a kifizetetlen számlák miatt a saját beszállítóit sem tudja fizetni. A városi kórház mellett alkalmanként a szintén állami fenntartású iskolák is halmoztak fel tartozásokat a cég felé. A tankerület időnként képes fizetni, de a kórház nem fizet és nem tárgyal a kérdésről. 

Siófok polgármestere az ATV Híradónak azt mondta, hogy a kórháztól tavaly november 11. óta nem kaptak semmiféle kompenzációt, miközben „a város cége becsülettel szolgáltatta a hőenergiát”. Lengyel Róbert hozzátette, február elején segítségért fordult az intézmény fenntartójához, az Orvosi Kórházi Főigazgatósághoz, de levelére azóta sem kapott választ. A távhőszolgáltató egyik munkatársa pedig arról beszélt, hogy a jogszabályok őket arra kötelezik, hogy fűtsenek az intézményekben, a betegek és a dolgozók sem maradhatnak fűtés nélkül.

A tetemes tartozással kapcsolatban az ATV megkereste a kórház fenntartóját is, azonban az Országos Kórházi Főigazgatóság nem kívánt megszólalni a témában.

(Fotó: Siófoki kórház Facebook-oldala)