Kövér László mosolyogva üzent a tüntetőknek: nőjenek fel!

2018. december 15., 21:06

Szerző:

Kövér Lászlót az Országházban megtartott Gyermekkarácsony kapcsán kérdezte az RTL Híradó riportere, az országgyűlés elnöke az „idősebb gyerekeknek” is üzent. A fideszes házelnök azt találta válaszolni az idevágó kérdésre:

– ők nőjenek fel!

Emlékezetes: december 12-én az éppen Kövér által „vezetett” Országgyűlés egy botrányba fulladt ülésen a Fidesz-KDNP-s parlamenti többség elfogadta a rabszolgatörvény néven elhíresült törvénymódosítást, amely a dolgozói túlórakeretet 250 óráról 400 órára emeli. Ugyanezen az ülésen megszavazták a magyar igazságszolgáltatás függetlenségének végét jelentő közigazgatási különbíróságok létrehozását.

A magyar emberek már aznap délután spontán tüntetésen tiltakoztak a magyar munkavállalók érdekeit és a magyar demokráciát súlyosan sértő két törvény, a rabszolgatörvény és a közigazgatási bírósái rendszerről szóló jogszabály ellen.

Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter azonban a csütörtökön tartott kormányinfón úgy fogalmazott: „nincs érdemi társadalmi tiltakozás a jogszabállyal szemben” ezért a kormány nem hátrál meg. Ennek hatására még hevesebb tüntetések voltak csütörtökön és pénteken is – mindkét esetben hajnalig tartó közelharcba torkollt a tüntetők egyes tagjai és a rendőrség között.

Ennek, s a dermesztő hideg ellenére a tiltakozáshullám nem áll le: vasárnap délutánra szakszervezetek, civilek, ellenzéki pártok és a diákok is közös fellépést hirdettek meg: együtt kívánnak majd boldog karácsonyt a miniszterelnöknek. Reméljük, Kövér László fideszes házelnök is felnő a feladathoz.

 

 

 

 

 

 

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.