Kovács Zoltán új feladatot kapott

Kovács Zoltán kormánybiztosi megbízatást kapott. 

2022. november 22., 11:51

Szerző:

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára az Európai Unió Tanácsa 2024. második félévi magyar elnöksége operatív feladatainak előkészítéséért és lebonyolításáért lesz felelős, írja a hvg.hu.

Kovács feladatai közé tartozik a Magyarországon rendezendő magas szintű találkozók és informális rendezvények teljes körű előkészítése és lebonyolítása, az EU-elnökség költségvetési tervezése, valamint a társadalmi partnerek EU-elnökségi tevékenységekbe történő bevonása, írja a lap.

Kovácsnak több miniszterrel kell együttműködnie, de kormánybiztosként a miniszterelnök az európai uniós ügyek koordinációjáért is felelős Varga Judit igazságügyi miniszter útján irányítja, vagyis kettős alárendeltségben fog dolgozni, mert főállásában Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök a felettese.

Kormánybiztosi munkájáért az államtitkári fizetésén felül külön juttatásban részesül, de ennek összegét a miniszterelnök határozza meg, ezért a kinevező kormányhatározatban nem szerepel.

(Kiemelt kép forrása: Kovács Zoltán Facebook-oldala)

00:01

Fennállása huszadik évfordulójához érkezett az MVM Partner Zrt., Magyarország legnagyobb villamosenergia-nagykereskedője. Az elmúlt két évtizedben a társaság nagy utat bejárva és jelentős mérföldköveket elérve számos módon járult hozzá a magyar villamosenergia-rendszer ellátásbiztonságához és a rezsicsökkentés biztosításához.