Kovács Zoltán: egy Forma–1-es pilóta nem tudja, hogyan élnek a magyarok

Az államtitkár úgy véli, egy világlátást akarnak rákényszeríteni a magyarokra.

2021. augusztus 1., 09:01

Szerző:

Magyarországon a gyermeknevelés kizárólagos joga a szülőt illeti, ezt garantálják nemzetközi szerződések, uniós dokumentumok és a magyar alkotmány is, ebben az ügyben senki másnak nincs keresnivalója – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kovács Zoltán arra a kérdésre, miért halasztja Brüsszel a megállapodást a helyreállítási alapról, úgy reagált: „Ránk akarnak kényszeríteni egy világlátást, ha pedig egy tagállam nem úgy cselekszik, ahogy a brüsszeli bürokraták gondolják, akkor mondvacsinált okokkal, jogi köntösbe csomagolva, politikai támadás indul. Az újraindítási alaphoz való hozzáférést gyakorlatilag blokkolják, épp akkor, amikor a gazdaságnak gyors beavatkozásra van szüksége az újrainduláshoz. Felfüggesztik a tárgyalásokat, zsarolnak az ehhez nem kapcsolódó gyermekvédelem ügyében” – mondta Kovács Zoltán.

Az államtitkár kifejtette: a magyarországi Forma 1-es futamra érkező – egyébként a magyar gyermekvédelmi törvényről mit sem tudó - sztárok megszólalása azt példázza, hogyan működik ez a hálózat, hogyan lehet akkor, ha egy bizonyos kérdésben – például a magyar gyermekvédelmi törvény esetében - egy tagállam másként gondolkodik, mint azt a nemzetközi mainstream elvárná, megszólaltatni "beszélő fejeket", akikre a laikus közvélemény figyel. „Talán ez a legaljasabb része annak a kampánynak, amelyet Magyarország ellen folytatnak, hiszen olyan embereket nyernek meg, akik nem tudnak semmit. Honnan tudná egy Forma–1-es pilóta, hogyan élnek a magyarok, milyen következetesen védi az alkotmány és a magyar kormány a családok és gyermekek jogait?”– mondta az államtitkár

Arra felvetésre, miért mossák össze a törvénnyel összefüggésben a pedofiliát és a homoszexualitást, Kovács Zoltán arra hívta fel a figyelmet: ne tévesszük szem elől, hogy mielőtt a törvény és a hozzá kapcsolódó jogszabályok szövege megjelent volna, a hálózat, az LMBTQ-mozgalmak, a Soros György által fizetett nemzetközi szervezetek hálózata már ezzel támadta kormányt.  Azzal kapcsolatban, hogy a gyermekvédelem ügyében a Nemzeti Választási Bizottság hitelesítette a kormány 5 népszavazási kérdését, az államtitkár azt emelte ki: olyan kérdésekről van szó, amelyekben csak a magyaroknak van joguk dönteni, ezek a kérdések nem tartoznak az EU kompetenciájába.

„A népszavazás a legalkalmasabb formája a népakarat kifejezésének” – szögezte le Kovács Zoltán. A nemzeti konzultáció az államtitkár szerint az elmúlt 11 évben az egyik leghatékonyabb és legsikeresebb formája volt a választókkal való párbeszédnek bármilyen kérdésben. Most a gazdaság és az élet újraindítása szempontjából fontos kérdésekről mondhatják el az emberek a véleményüket, és ebből kiderül, mit gondolnak az elmúlt 11 évről. Ez a siker kulcsa – hangsúlyozta az államtitkár.

(Kiemelt kép: Kovács Zoltán, a 2021-es Egy a Természettel Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a 2021-es Egy a Természettel Nemzetközi Vadászati és Természeti Világkiállítás, valamint a Pilisi Parkerdő Zrt. közös emlékerdő-átadó ünnepségén, jobbról Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Gödöllői Arborétumban 2021. július 15-én. Fotó: Máthé Zoltán / MTI )