Kötelező lett a maszkviselés a fővárosi kórházban

Eddig a győri kórházban rendelték el a részleges maszkviselést.  Most Budapesten is döntés született.

2023. október 21., 18:04

Szerző:

A Budapesti Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház hivatalos FB-oldalán értesített a változásról.

A Budapesti Jahn Ferenc közleményt tett közzé amelyben az áll: „Kérjük a tisztelt vizsgálatra érkező betegeinket és kísérőiket, valamint a látogatókat, hogy a biztonságos és folyamatos betegellátás biztosítása, valamint az intézményünkben fekvő betegeink érdekében szíveskedjenek maszkot viselni a Budapesti Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet telephelyein”.

A héten a Győri Petz Aladár Kórház már bejelentette a részleges maszkviselés ismételt bevezetését.

Mint írták, az ősz beköszöntével a Covid-19 és egyéb légúti kórokozók okozta megbetegedések előfordulási gyakorisága is ugrásszerű emelkedést mutat. „Ennek okán szükségszerű a maszkhasználat részleges visszavezetése Intézményünkben az alábbiak szerint: a látogató amennyiben belép az intézmény bármely fekvőbeteg osztályára, mind a maszk használata, mind a kézfertőtlenítés kötelező. Az intézmény közösségi tereiben a maszk használata nem kötelező.”

(Kiemelt kép illusztráció: egy általános iskolai tanárnő segít egy diáknak elvégezni egy koronavírus gyorstesztet Berlin-Neuköllnben található Köllnische Heide általános iskolában 2021. április 14-én. Fotó: Christoph Soeder / dpa Picture-Alliance via AFP)