Koronavírussal került kórházba az internet magyar mémsztárja, Hide the Pain Harold

A fájdalmas mosolyáról világszerte ismert Arató András villamosmérnök majdnem belehalt a fertőzésbe, de már jobban van, kiengedték a kórházból.

2021. április 25., 12:48

Szerző:

Arató András óvatos volt a járvány kitörése óta, bár, ahogy a Blikknek nyilatkozta, „úgy gondoltam, kicsi az esélye, hogy elkapjam a vírust, de ha mégis, akkor vagyok annyira edzett, hogy komolyabb kárt nem fog bennem tenni”. Március 8-án megkapta a kínai vakcinát. Utána már nyugodtabb tudattal jött-ment a városban. De ez korai volt.

– 10 nappal az első oltás után kezdtem rosszul érezni magam, fulladtam, étvágytalan és fáradékony lettem – mesélte. – Az elvégzett gyorsteszt pozitív lett, magas, csillapíthatatlan lázam lett. Mivel csak néhány lépésre lakom az Uzsoki utcai kórháztól, átsétáltam a sürgősségire. Átéreztem a helyzet komolyságát, indulás előtt megírtam a végrendeletemet, és közben felhívtam ismerőseimet, hogy imádkozzanak értem.

A kórházban kétoldali tüdőgyulladást állapítottak meg nála. Oxigént és infúziót kapott, borzasztóan érezte magát. – Tudja, korábban nem sokat gondolkodtam az élet nagy és végső kérdésein. Azonban itt, a kórházi éjszaka csendjében, az ágyamon, élet-halál között sok mindent átértékeltem magamban. Rájöttem, melyek is az igazán fontos dolgok az életben – mondta "Hide the Pain Harold", akinek hangulatát tovább rontotta, hogy amíg ő kórházban feküdt, több jóbarátját is elvitte a vírus. 

Aztán eljött Arató életének eddigi legszebb húsvétja: kiengedték a kórházból. Azóta is hálával gondol vissza az osztályvezető főorvosra és az ápolókra, az ő emberfeletti munkájuknak köszönheti életét. Egy hete otthon van már, és azt vette észre magán, hogy lassabb lett a gondolkozása és sokkal fáradékonyabb. – Még hosszú utókezelés vár rám, de talán segíthetek azzal a hasonló helyzetben lévőknek, hogy elmesélem a történetemet, és megmutatom, hogy van kiút ebből a betegségből – mondta mindenki kedvenc Haroldja.

Arató András a véletlennek köszönheti a világhírnevet: jellegzetes arca miatt leszólította őt egy fotós, hogy egy képügynökségnek csinálna róla fotókat. A férfi igent mondott, és megváltozott az élete, ugyanis az internet népének annyira megtetszett fájdamas mosolya, hogy hamar nagy népszerűségre tett szert, ma már többmilliós rajongótábora van szerte a világon.

(Kiemelt kép: A mém, amit híressé tette Arató Andrást)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.