Kijöttek az adatok: egyre többen halnak meg koronavírusban

A napi fertőzöttek száma csökkent, de nőtt a kórházban kezelt, valamint a lélegeztetőgépre kötött betegek száma. 

2021. augusztus 3., 10:03

Szerző:

Az elmúlt 24 óra alatt Magyarországon 2 halálos áldozata volt a koronavírusnak, ezzel a hétvégi összesített napi adatokhoz képest 1 fővel nőtt az elhunytak száma. Az elmúlt napban 26 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel az aktív fertőzöttek száma 30 182-ra nőt. A  halottak száma 30 029 fő, a gyógyultaké 749 461-ra emelkedett. Eddig 5 628 383 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 453 177-en már a második adat vakcináját is megkapták. Nemcsak a halottak, hanem a kórházban kezelt betegek száma is nőt. jelenleg 77 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, akik közül 10-en vannak lélegeztetőgépen.

Az EESZT rendszerén keresztül már lehet regisztrálni azoknak, akik megerősítenék a vírus elleni védelmüket és az év elején kapták meg az oltást. Megjegyezték, hogy aki nem tud interneten foglalni az oltásra, az a háziorvosánál is kérheti a harmadik oltás beadását. Az időseknek, krónikus és legyengült immunrendszerű betegeknek különösen ajánlott a harmadik oltás – írta a koronavírus.gov.hu.

(Kiemelt kép: Pallag Andrásné asszisztens beolt egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. augusztus 2-án. Fotó: Rosta Tibor / MTI)