Üzemanyagra gyűjt a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány

Minden jóérzésű állampolgár, kisgyermekes szülő és cég segítségére számítanak a koraszülött mentők, mivel ezentúl piaci áron kell beszerezniük az üzemanyagot a mentőautókba. Állami támogatás hiányában nem tudják kigazdálkodni a költségeket. 

2022. augusztus 29., 10:45

Szerző:

Nem tudja tovább finanszírozni a mentők üzemanyag ellátását a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány.

„Évente 240 ezer kilométert tesznek meg mentőautóink, miközben 3800 kisbaba életét mentik meg. Érzékenyen érintett minket, hogy a kormány döntése értelmében piaci áron tudjuk csak beszerezni az üzemanyagot. Éves szinten több, mint 9 millió forint többletköltséget okoz ez az intézkedés, melyet plusz állami támogatás hiányában csak adományokból tudunk fedezni. Számítunk minden jóérzésű állampolgár, kisgyermekes szülő és cég segítségére” – írják a koraszülött mentők a honlapjukon. 

(Kiemelt fotónk illusztráció: Fotó: Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány)

16:23

Novák Katalin részt vett a csíksomlyói búcsún, és látogatásának helyszíneiről folyamatosan beszámolt a közösségi oldalán. A „nem megfelelő nyilvános üzenetek” miatt a román külügy tiltakozott Magyarország bukaresti nagyköveténél. A Sándor-palota szerint a „román külügyminisztérium tiltakozása túlzó és indokolatlan”.