Könnyek között mesélt a nagymamájáról Bornai Tibor

Elérzékenyült a neves zenész Stohl Luca előtt a Szenzitív adásában.

2021. november 10., 10:48

Szerző:

A szerdai Szenzitívben az Empátia a téma. Az ismert zenész és szövegíró, Bornai Tibor arról is beszél, hogy minden alkalommal a bőrébe bújik annak az előadónak, akinek éppen szöveget ír. A KFT együttes zongoristája felidézi a nagymamája emlékét, és elárulja, miért kellett mindig együtt sírnia a nagymamájával.

Az Örökbe fogadok egy ovit alapítója, Barát Hella arról mesél, miért hozta létre azt az egyedülálló kezdeményezést, hogy magánszemélyek küldhetnek adományokat a leszakadó térségben működő magyar óvodáknak. Hella azt is elárulja, sokszor találkozik olyan gyerekekkel, akik nem ismerik a fogkefét vagy a kanalat.

Galamb Alex, az ifjú roma pék pedig lakóhelyén, Hernádnémetiben a legelesettebbeknek, a környékbeli szegény gyerekeknek tanítja meg a pékmesterséget. Fiatal kora ellenére egy kampány szervezésébe is belefogott, hogy a cigánysoron élő gyerekeknek jövőképet, a pék és cukrász szakmának pedig utánpótlást adjon.

Érkezik a stúdióba Őry-Kiss Zsolt mentős, aki szerint empátia nélkül lehetetlenség ellátnia a napi feladatait. Szentpéteri Nagy Richárd politológus pedig úgy véli, van empátia a politikában: a politikai korrektség például ezt az elvet szolgálja.