Kocsis-Cake Olivio: A kormány továbbra is hallgat a Pegasus-botrányról

A párbeszédes képviselő szerint az ellenzék feladata napirenden tartani a lehallgatási ügyet.

2021. szeptember 1., 15:42

Szerző:

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd Magyarországért frakcióvezető-helyettese az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt a kormány lehallgatási botrányáról. A politikus szerint azt kellene tisztáznia a kormánynak, hogy törvényesek voltak-e a lehallgatások. Kocsis-Cake Olivio közölte, a Nemzetbiztonsági Bizottság arra szolgál, hogy felügyelje a titkosszolgálatokat, viszont ez a felügyelet most megszűnt azzal, hogy a Fidesz nem képviseltette magát a Bizottság ülésén, és nem mondta el, hogy mi indokolta az újságírók és ellenzéki képviselők utáni kémkedést.

A Párbeszéd pártigazgatója szerint amennyiben pártpolitikai célokra használták a titkosszolgálatok a kémszoftvert, akkor azzal a „legfelsőbb szinteken kéne foglalkozni”. 

A frakcióvezető-helyettes hétfőn a Facebookon is megírta, hogy állítása szerint a kormányzati szereplők akkor már 43 napja nem nyilatkoztak a Pegasus-botrányról, kiemelve, hogy Varga Judit igazságügyminiszter a közéleti kérdésekkel foglalkozó Tranzit fesztiválon sem beszélt az ügyről.

(Kiemelt kép: Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd vezérszónoka felszólal a különleges gazdasági övezetről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló kormányzati előterjesztés általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 20-án. Fotó: MTI / Kovács Tamás)