Kizárják az újságírókat Orbán Viktor október 23-i beszédéről

Csakis az MTVA kamerái lehetnek jelen a veszprémi ünnepségen.

2023. október 16., 18:44

Szerző:

Mint azt korábban megírtuk, Orbán Viktor miniszterelnök idén sem Budapesten tart ünnepi beszédet október 23-án. A sajtó képviselői zárt ajtókba botlottak, amikor megpróbáltak regisztrálni az eseményre a Miniszterelnökségnél. „A beszédre 15 órakor kerül sor, amit a közmédia közvetít élőben, ezért ezúttal nem lesz sajtóemelvény és -regisztráció sem” – válaszolta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a Telex kérdésére.

Orbán Viktor tavaly október 23-án Zalaegerszegen mondott beszédet, akkor azonban még beengedték a sajtót egy regisztráció után. Idén viszont már nem, ahogy március 15-én sem, amikor a miniszterelnök Kiskőrösön mondott beszédet. Akkor előbb úgy volt, hogy az újságírókat előzetes regisztráció után „szeretettel várják”, végül a helyszínen mégsem engedték be a kordonon belülre „a független sajtó munkatársait” – írta a Média1.

Akkor a portál azt írta, „augusztusban a tihanyi Tranzit Fesztiválon is úgy szerepelt Orbán Viktor, hogy az eseményen csak az arra érdemesnek talált kormánypárti sajtótermékek munkatársai vehettek részt”.

(Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)