Fürjes: Egy kívül-belül felújított kórházzal gazdagodik Buda

Kívül belül megújul a Kútvölgyi Kórház: 2022 őszétől évente 10-12 ezer fekvőbeteg gyógyulhat majd.

2021. december 2., 10:54

Szerző:

Kívül-belül teljesen megújul a Kútvölgyi Kórház, a munkálatok pedig már zajlanak is – közölte csütörtökön közösségi oldalán Fürjes Balázs, a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

„Elindult a munka: kívül-belül felújítjuk a Kútvölgyi tornyot, korszerű kórház lesz belőle”

– közölte a posztban Fürjes, aki szerint régi adósságot törlesztenek ezzel a felújítással.

A beruházás keretei közt összesen 7 emeleten újul meg a kórház, melyre a kormány 5 milliárd forintot biztosít. A munkálatok 2022 tavaszára fognak elkészülni, 2022 őszétől pedig az államtitkár szerint évente 10-12 ezer fekvőbeteg gyógyulhat majd.

Belülről is felújítják a régi épületet. A hét emeleti szinten összesen:

250 betegágy elhelyezésére kerül sor, öt műtőt és endoszkópos labort is kialakítanak, annak teljes technológiai hátterével. De nem maradnak el az orvosi szobák és az ápolók pihenő terei sem.

A beruházásra leginkább azért van szükség, hogy amikor majd megkezdődik a Szent János kórház 80 000 négyzetméteres centrumkórházzá alakítása, a munkálatok ideje alatt a fekvőbeteg-ellátás zavartalanul tudjon folytatódni. Azok a részek, amelyek jelenleg a Szent János kórházban vannak, az építkezés ideje alatt majd átkerülnek az addigra elkészülő Kútvölgyi toronyba – fejtette ki a részleteket Fürjes Balázs.

 

(Kiemelt kép: Kórházi felújítás. Fotó: MTI Fotó / Szigetváry Zsolt)