Kitiltották Ukrajnából a kereszténydemokrata Nacsa Lőrincet

Három évre kitiltották a szomszédos országból, majd egy határozatot is kézhez kapott erről.

2021. szeptember 22., 15:11

Szerző:

Kitiltották Ukrajnából Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselőt, írja az MTI. A kisebbik kormánypárt frakciószóvivője szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Kárpátalja több településére szeretett volna ellátogatni adományokat átadni, de a határon az ukrán hatóság közölte vele, egy korábbi döntés alapján három évre kitiltották a szomszédos országból, majd egy határozatot is kézhez kapott erről.

Nacsa Lőrinc úgy fogalmazott: szomorúnak tartja, hogy az együttműködés keresése helyett ilyen eszközökhöz folyamodik Ukrajna, hiszen ez nem járul hozzá a vitás kérdések rendezéséhez. A magyar közösség érdekében továbbra is a megegyezésben és a jószomszédi viszonyban vagyunk érdekeltek, de ehhez mindkét félre szükség van – jelentette ki. A jó hír, hogy a tanszereket és a többi adományt sikerült eljuttatni Kárpátaljára – jelezte Nacsa Lőrinc.

 

(Kiemelt kép: Nacsa Lőrinc, a KDNP képviselője felszólal a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelmét szolgáló törvénymódosító javaslatról szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 1-jén. Fotó: Bruzák Noémi / MTI)