Baleset történt a HÉV vonalán és műszaki okok miatt késnek a vonatok a hegyeshalmi fővonalon

Kisteherautó ütközött a HÉV-vel a IX. kerületi Soroksári úton, Pesterzsébet felső rendezőnél – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság csütörtök reggel a honlapján, illetve aleset és a biztosítóberendezés meghibásodása miatt késnek a vonatok a hegyeshalmi fővonalon – közölte a Mávinform csütörtökön az MTI-vel.

2023. január 19., 08:56

Szerző:

A baleset miatt forgalmi akadályra kell számítani az érintett szakaszon. A helyszínre riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat és a mentőket is – írták. Az MTI információi szerint a balesetben többen megsérültek.

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Öttevény határában egy vonat oldalának ütközött egy személyautó a Lébény felé vezető szakaszon lévő, Miklósi úti vasúti átjárónál. Tatán a biztosítóberendezés meghibásodása miatt lassul le a forgalom, Herceghalom és Bicske között pedig fakidőlés miatt csak egy vágányon közlekedhetnek a szerelvények. A két korlátozás miatt a hegyeshalmi fővonalon akár 30-45 perccel hosszabb menetidőre kell számítani a reggeli, délelőtti órákban.

(Kiemelt képünk: Utasok szállnak fel és le a H5-ös HÉV (250-es vasútvonal; 2011-ig szentendrei HÉV), a főváros legforgalmasabb elővárosi vasútvonalán közlekedő szerelvényre a Tímár utcai megállóban. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Megszűnik november 4-től a Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztálya, ugyanakkor a szülészet-nőgyógyászati járóbeteg ellátás, a terhesgondozás és a nőgyógyászati szakellátás változatlanul elérhető lesz.