Ennyire voltak sikeresek az oltási akciónapok

Hamarosan kiderül, hogy folytatódik-e az oltási akció. 

2022. január 25., 15:16

Szerző:

Kifejezetten sikeresek voltak a januári oltási akciónapok – mondta György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője kedden a közmédiának.

Az akciónapokon csütörtökönként és péntekenként 14 és 18 óra között lehetett kérni az központi oltóhelyeken a vakcinát, szombatonként pedig 10 és 18 óra között. A központi oltóhelyeken előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval kérhető az oltás.

Az első héten 135 ezren, a másodikon 142 ezren, a harmadikon 144 ezren kérték a vakcinát, utóbbiak 81 százaléka a harmadik oltást vette fel 

– közölte György István, aki elmondta azt is, hogy tapasztalataik szerint az embereknek az oltási akció keretein belül komfortosabb a vakcinafelvétel. Hozzátette: az operatív törzs is értékeli az adatokat és ez alapján dönti el, hogyan folytatódjon az akció. Hangsúlyozta: a 101 kórház és a 115 szakrendelő mellett a háziorvosok is oltanak.

A koronavírus omikron variánsával összefüggésben arra hívta fel a figyelmet, hogy annak továbbra is nagy a fertőzőképessége. Arra is rámutatott, hogy a védettségi igazolványok oltási igazolvánnyá történő átalakulása miatt csak azoknak lesz érvényes a dokumentuma, akik felveszik a harmadik oltást.

Ha valaki a két oltás után kapja el a fertőzést, akkor attól számított 6 hónapig még érvényes az igazolványa

 – mondta. Orvosi ajánlás alapján a negyedik oltást is fel lehet venni, erre megnyílt a lehetőség a központi időpontfoglalóban is – mondta az államtitkár.

(Kiemelt kép: Békéscsaba, 2022. január 22. Előkészített fecskendők koronavírus elleni oltóanyaggal a Réthy Pál kórházban 2022. január 22-én. Fotó: MTI / Rosta Tibor)

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).