Kiderült, miért mentette fel Orbán Viktor Schanda Tamást

A Telex kérdezett rá.

2022. április 30., 13:04

Szerző:

Várhatóan Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök kabinetfőnöke lesz Schanda Tamás, az innovációs minisztérium indoklás nélkül felmentett államtitkára, értesült a Telex. Kérdésükre Schanda Tamás szombat délelőtt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az információt.

„Mindent a megfelelő időben el fogok mondani” – válaszolta telefonon. Keresték Novák Katalin sajtóosztályát is, de a cikk megjelenéséig nem kaptak választ.

A laphoz eljutott a brüsszeli székhelyű Katolikus Családszervezetek Európai Föderációja (FAFCE) május 4-6. közötti váci közgyűlésének programja.

Ebben a május 4-én délután előadást tartó Schanda Tamás neve mellett már a „Magyarország megválasztott köztársasági elnökének kabinetfőnöke” titulus szerepel. Az MTI programelőzetesében szintén szerepel ez a program, és benne Schanda neve így: „Schanda Tamás (Novák Katalin kabinetfőnöke)”.

A péntek esti Magyar Közlönyből derült ki, hogy Schanda Tamást azonnali hatállyal, indoklás nélkül, Orbán Viktor javaslatára felmentette Áder János még hivatalban lévő köztársasági elnök.

(Kiemelt kép: Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai volt államtitkára. MTI/Balogh Zoltán)

Az ukrán-magyar határszakaszon 5912 ember lépett be hétfőn Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4331-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden.