Kiderült, mi okozhatta a tragikus buszbalesetet

Defektet kaphatott az M7-es autóbályán felborult autóbusz. 

2021. augusztus 16., 11:03

Szerző:

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, árokba borult egy magyar honosságú, Horvátországból Budapestre tartó utasokat szállító autóbusz az M7-es autópályán Szabadbattyán térségében. A balesetnek 8 halálos áldozata volt, a szerencsétlenségben elhunytak azonosítása még tart, a baleset okát azonban sikerült kideríteni.

A Blikk.hu azt írja, a baleset egyik túlélője azt nyilatkozta, a busz defektet kapott és ennek következtében a tragédia kivédhetetlen volt, nem a sofőrt tartja a hibásnak. A buszon utazó hölgy azt is elmondta, hogy percekig egy autó sem állt meg, hogy segítsen, pedig a menekülésben elengedhetetlen lett volna a kívülről érkező, azonnali mentés. A 48 sérült többségét hazaengedték a kórházakból. 

(Kiemelt kép: Tűzoltók az árokból kiemelt, hajnalban balesetet szenvedett autóbusznál az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében 2021. augusztus 15-én. Fotó: Vasvári Tamás / MTI)

14:42

Csóka Endre, a HUN-REN (korábban MTA) Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet tudományos főmunkatársa a Telexen levezette, hogy az olyan kis pártok, mint a Momentum, miért járnak rosszabbul a választási szabályozók miatt.