Kiderült hol lesz Orbán a nemzeti ünnepen

Orbán Viktor miniszterelnök Petőfi Sándor szülőházánál mond ünnepi beszédet március 15-én – jelentette be Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Facebook-oldalán kedden.

2023. március 7., 21:25

Szerző:

Kovács Zoltán elmondta: egy héttel a nemzeti ünnep, március 15. előtt összeült az operatív törzs, hogy gondoskodjon a rendezvények zavartalan lebonyolításáról. Megállapították, hogy az elmúlt hetekben, hónapokban folyó munka nyomán nem maradt akadálya a rendezvények békés és biztonságos lebonyolításának. 

Március 15. idén szerdára esik, ehhez mérten igyekeztek összeállítani a programokat. Már március 14-én átadják a Kossuth- és Széchenyi-díjakat, az ünnep napján pedig a szokásoknak megfelelően reggel zászlófelvonással díszelegnek a nemzeti ünnep előtt. Ezt követően huszármenet vonul a Múzeumkerthez, ahol 10 óra 30 perc és 11 óra 30 perc között a budapesti helyszínek díszünnepségei zajlanak, beszédet mond Csák János kulturális és innovációs miniszter. 

Egész nap folynak majd a családi programok a Múzeumkertben, lesz nyitott Parlament és a Budai Várban is várják az érdeklődőket, ahol megtekinthetik a Magyarország 365 elnevezésű fotópályázat képeit. 

A megemlékezések és az ünnepi programsorozat Kiskőrösön is folytatódik. Petőfi Sándor, nagy nemzeti költőnk születésének 200. évfordulóján a városban ünnepségek lesznek, amelyhez csatlakozik Orbán Viktor miniszterelnök is, aki 15 órától mond ünnepi beszédet Petőfi Sándor szülőházánál – mondta Kovács Zoltán. 

A programsorozat részleteiről a kormany.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők – közölte az államtitkár.

(Kiemelt képünk illusztráció. Résztvevők a Békemeneten. Budapest 2022. március 15. - Fotó - Palágyi Barbara / 168.hu)

09:33

Gyengült péntek reggelre a forint a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.