Kiderült, hogy miért tiltotta le a Facebook a Mediaworksöt

2019. május 21., 13:22

Szerző:

Szabálytalan szerencsejáték-hirdetésért tiltotta le a Mediaworksöt a Facebook - tudta meg a hvg.hu. A NER médiakiadója hétfőn egy kivételével minden tárhelyére visszakapta a hirdetési jogot a közösségi oldalon. A Mediaworks egy hét után, hétfőn közölte, hogy visszakapták a jogot arra, hogy kiadványaik posztjait hirdethessék. Azt írták, a cég továbbra sem árulta el nekik, miért vette el átmenetileg a pénzzel megtámogatott posztolás jogát, de egy alkalmazottjuk a „tévesen” letiltott fiókok miatt okozott „kényelmetlenségért” elnézést kért.

A hvg.hu-nak azonban válaszoltak a Facebook részéről. Azt írták: „Az egyik hirdetési fiókot

felfüggesztettük, mert megsérti a valódi pénzért zajló szerencsejátékokra vonatkozó szabályunkat.

Előzetes írásos engedély kell minden olyan reklámhoz, amely valódi pénzben folytatott szerencsejátékot népszerűsít vagy ilyen szolgáltatás nyújt, ide értendő minden valódi pénzben játszott ügyességi játék és lottó, a valódi pénzforgalmat generáló online kaszinó, sportfogadás, bingó és póker.” A közösségi oldal szóvivője hozzátette: A Mediaworks kérdéses hirdetési fiókja zár alatt marad, de a többi használható.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.