Kiderült, egyetértenek-e a magyarok Orbán Viktor legújabb bejelentéseivel

Két nap alatt friss kutatással jelentkezett a Századvég.

2021. június 12., 16:53

Szerző:

Egységesen támogatja a közvélemény a gyermeket nevelő szülők jövedelemadó-visszatérítését – közölte az MTI-vel a Századvég Alapítvány szombaton. Orbán Viktor csütörtökön jelentette be, hogy amennyiben Magyarországnak 2021-ben sikerül elérnie az 5,5 százalékos gazdasági növekedést, a gyermeket nevelő szülőknek a kormányzat visszaadja az átlagjövedelem után befizetett személyi jövedelemadót. A Századvég elég gyorsan, két nap alatt készítette el a telefonos közvélemény-kutatást.

Kiderült, hogy a kedvezménnyel kapcsolatban társadalmi konszenzus alakult ki: a megkérdezettek több mint háromnegyede egyetért a tervezett intézkedéssel, és csak a válaszadók 18 százaléka ellenzi azt. Az szja-visszatérítés terve pártszimpátiától és gazdasági státusztól függetlenül magas támogatottságot élvez: a baloldali összefogás szimpatizánsainak 79 százaléka is a felvetés mellett áll, a megkérdezettek több mint 75 százaléka támogatja a kezdeményezést.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfón 2021. június 10-én. MTI / Koszticsák Szilárd)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.