Kiadós esőzésekkel kezdődik a hét

Kilenc vármegyére másodfokú, hét vármegyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adott az OMSZ eső miatt. 

2023. január 9., 06:14

Szerző:

A keleti tájakon eleinte még vékonyabb lesz, majd ott is megvastagszik a felhőzet. Az érkező csapadékzóna kelet felé terjeszkedik; nagy területen, kiadós mennyiségű esőre van kilátás. A Dél-Alföldön a déli, míg a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél lesz élénk, olykor erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 13 fok között várható, a déli, délkeleti határ mentén mérhetjük a magasabb értékeket. Késő estére 4, 9 fok közé hűl le a levegő – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Másodfokú figyelmeztetést adtak ki Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna és Veszprém vármegyékre eső miatt. Ezen vármegyékben 24 óra alatt akár 30 mm csapadék is hullhat.

Kedden még sokfelé kell számítani esőre, majd délután a nyugati tájakon már megszűnik a csapadék. A magasabb hegycsúcsainkon havas eső, hó is hullhat. Sokfelé élénk, erős, a Dunántúlon többfelé viharos lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban 1-7, napközben 4-9 fokra számíthatunk – írta az Időkép.

(Kiemelt kép: Egy jármű halad az összegyűlt csapadékvízben a Benczúr Gyula utcán Debrecenben 2022. december 11-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

2024. október 26., 10:33

Megszűnik november 4-től a Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztálya, ugyanakkor a szülészet-nőgyógyászati járóbeteg ellátás, a terhesgondozás és a nőgyógyászati szakellátás változatlanul elérhető lesz.

2024. október 25., 16:11

Bár a naptár szerint lassan az ősz utolsó utolsó hónapját tapossuk, az indiánnyár továbbra is kitart. Azaz a hétvégére is marad a szokásosnál enyhébb időjárás.