A pánikvásárlás okozta károkból tér vissza a magyar drogériapiac

Kezd visszakúszni a magyar ipar.

2021. augusztus 17., 08:02

Szerző:

A pandémia okozta pánikvásárlások vesztesei között szerepeltek a drogériák tavaly, hiszen a fogyasztók a vegyi árukat inkább az élelmiszert is árusító üzletekben vették meg, ám a szektor a tavaly tavaszi 1 százalékpontos részesedéscsökkenést az év elejére ledolgozta, és az év közepére már túl is szárnyalta a korábbi szintet - mondta a Világgazdaságnak Kovács Gergely, a NielsenIQ ügyfélkapcsolati vezetője.

A lap keddi számában megjelent cikkben ismertette: a drogériák a gyorsan forgó fogyasztási cikkek teljes magyarországi piacának 9 százalékát, míg a vegyi áruk forgalmának 41 százalékát tették ki az értékbeni eladásokban a tavaly júliustól 2021 júniusáig tartó periódusban. A NielsenIQ által vizsgált időszakban a nemzetközi láncokban és a magyarországi láncokhoz tartozó, valamint a független üzletekben 7 százalékkal több vegyi árut vásároltak a fogyasztók. A drogériák növekedését kizárólag a diszkontcsatorna tudta felülmúlni, amely mind az élelmiszer, mind pedig a vegyi áru tekintetében erőteljesen növekedett az elmúlt időszakban – írta az MTI.

(Kiemelt kép: A koronavírus-járvány miatt egészségügyi maszkot viselő vásárló a budapesti Allee Bevásárlóközpontban 2020. március 24-én. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)