Kéthavi csapadék is leeshet a jövő héten

A jövő héten hazánk felé érkező mediterrán ciklonok kiadós csapadékot hoznak, ami miatt belvízre és áradásokra is számíthatunk.

2023. január 14., 18:24

Szerző:

Az Időkép legfrissebb előrejelzése szerint a mediterrán ciklonok érkezésével jövő héten vasárnapig nagyjából 20-80 milliméter csapadék hullhat le országosan, és lokálisan ettől nagyobb mennyiség sem kizárt. 

Ez azt jelenti, hogy a sokéves januári csapadékátlag (33 milliméter) szinte mindenhol lehullhat, és sok helyen két, két és fél havi, lokálisan akár három havi csapadékmennyiség is összegyűlhet. A kiadós csapadék miatt nagy eséllyel növekedni fog a belvizes területek kiterjedése, emellett újabb árhullámok indulhatnak el folyóinkon is.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Pesti Hírlap Archív)

Szijjártó Péter önkéntes munkásőrszervezetnek nevezte a FARE-t, amiért a tiltott politikai szimbólumok közé sorolta Nagy-Magyarországot, és ennek eredményeképpen a Magyar Labdarúgó-szövetség nem engedélyezheti a nagy-magyarországos molinók, zászlók bevitelét a magyar válogatott mérkőzésein. A külügyminiszter szerint a szervezet döntése a történelmi ismeretek teljes hiányára vall.