Két helyről kapott milliós nagyságrendű fizetést az elítélt Fideszes polgármester

Tát Margit volt is településvezető, meg nem is.

2022. augusztus 9., 17:42

Szerző:

Miután Tát Margit Fideszes polgármestert jogerősen elítélték költségvetési csalás és egyéb bűncselekmények miatt, településfejlesztési koordinátorként újra foglalkoztatták, ergo a valóságban gyakorlatilag ismét ő vezethette a települést abban az időszakban is, amikor hivatalosan nem lehetett településvezető.

Megoldották okosba

Tát Margit egy több, mint 31 milliós EU program elcsalásáért „...felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést kapott. Mivel a másodfokon eljáró bíróság méltatlannak tartotta arra, hogy mentesítse a büntetett előélet joghátrányai alól, így felfüggesztett szabadságvesztése végéig, 2024 februárjáig büntetett előéletűnek számít.” – írja a Magyar Narancs. 

Mindezek ellenére Tát Margitot 2022-ben ismét megválasztották a Békés megyei Méhkeréken, mint településfejlesztési koordinátort. Június 27-én kezdte meg a munkáját, de a határozott idejű, 5 hónapra megkötött polgármesteri megbízási szerződése ezután még több, mint egy hónapig élt.

Júliusban tehát egyszerre volt polgármester és településfejlesztési koordinációval megbízott személy, és a két helyről kapott fizetésnek köszönhetően három millió hétszáz ötvenezer forintot tehetett zsebre – olvasható a Népszava.hu-n.

(Kiemelt képünk forrása: Tát Margit Facebook)

2022. október 3., 16:18

Az MVM Csoport és a Gazprom halasztott fizetésben állapodtak meg az előttünk álló téli időszakra – olvasható az MVM hétfői közleményében.