Kész Zoltán: ez az ország nem csak a fideszeseké, meg az ellenzéki pártoké

2018. április 14., 19:10

Szerző: Bíró Veronika

Tudósítónk elkapta a tömegdemonstráción Kész Zoltánt is. A mandátumát múlt héten elvesztő független veszprémi képviselő azért van a tüntetésen, mert van két gyermeke, és szeretné, ha ebben az országban nőnének fel, mert

ez az ország nem csak a fideszeseké, meg az ellenzéké, akik – mint fogalmazott – megtrollkodták a választást.

Ez a tüntetés nem csak a kétharmad ellen van, hanem az ellenzékkel szembeni elégedetlenséget is mutatja – tette hozzá. Kész úgy gondolja, hogy az ellenzék szabotálta a választást, és egy teljesen új,

alulról szerveződő, új ellenzékre van szükség. Nem csak a 2022-es választásokra, hanem már a 2019-es uniós és önkormányzatira is.

Kész Zoltán a kormányellenes tüntetésen
Fotó: Bíró Veronika

A független politikusnak másokkal beszélgetve – a mostani tüntetésen és Veszprémben is – azt tapasztalja, hogy az embereknek elege van a pártokból. Orbán a putyini Oroszország mintájára felépíti a saját parlamentjét. Ezek a pártok a Fidesz szatelitpártjai véleménye szerint. Ez a tüntetés arra jó, hogy egységet kovácsoljon az emberekben, elkezdődjön egy alulról jövő építkezés, és „megtanuljunk egymásban bízni”.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.