Keresztény szemléletű vezetőket fognak képezni ezután a Kaposvári Egyetemen

2018. június 24., 12:29

Szerző:

Nemrég Orbán Viktor a miniszterelnöki  beiktatási beszédében azt mondta, hogy szeretné régi vágású kereszténydemokráciává változtatni Magyarországot, ami úgy tűnik, nemcsak Kiszelly Zoltánt ihlette meg a fehér felsőbbrendűség hirdetésére, kapcsolt a Kaposvári Egyetem is, amely most keresztény szemléletű vezető néven szakirányú továbbképzést indít - derül ki a Sonline cikkéből.

Fotó: Kaposvári Egyetem Facebook-oldala/Andrássy Zoltán

Kőműves Zsolt szakfelelős a portálnak az országosan egyedülálló továbbképzésről elmondta, „igyekeznek” felvenni a kapcsolatot keresztény oktatókkal, és törekednek arra, hogy az oktatásba „becsempésszék” a Biblia tanításait. – Ugyanis nem szabad elfelejteni, a Szentírás komoly hatással van a vezetéselméletre – jelezte a szakfelelős. (Azt már csak félve fűzzük hozzá, hogy ez majdnem kétezer éve I. Constantinus római császár uralkodása óta kissé triviális ténynek számít.)

A továbbképzés ökumenikus, és támogatják a történelmi egyházak is támogatják. Varga László kaposvári megyéspüspök szerint nagy szükség van képzett vezetőkre, sőt, egyre nagyobb szükség lesz rájuk, ugyanis veszélyben van a kultúránk. 

(A 444 nyomán)

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.