Tovább drágulhat a jogosítvány a kata eltörlése miatt

Az oktatók ugyanis át fogják hárítani a megnövekedett költségeket.

2022. július 23., 06:59

Szerző:

Az oktatók szerint a megnövekedett adóterheik miatt nincs más választásuk, mint az áremelés: akár 30 százalékkal is drágulhat a jogosítvány – írja az atv.hu.

Körülbelül 4000 autósoktató van Magyarországon, a háromnegyedük katásként autósiskolának számlázott eddig, szeptember elsejétől azonban erre nem lesz lehetőségük, csupán az átalányadózásra. Ezzel viszont négyszeresére emelkedne az adóterhük.

A tüntetés szervezője szerint ha ez így marad, akkor kénytelenek lesznek áthárítani a megnövekedett költségeiket, ami a jogsi árán is érződni fog: 30 százalékkal emelkedhet a vezetői engedély ára – írja a lap.

(Kiemelt kép: Oktatók tüntettek a Hősök terén a kata-módosítás miatt. Fotó: ATV.hu.)

 

 

Tegnap 21:15

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.