Kásler Miklós bement egy óvodába elmondani a gyerekeknek, hogy milyen jó helyre járnak

2019. január 17., 11:48

Szerző:

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője megtekintették a gyerekek csoportfoglalkozását a Rákosmenti Csicsergő Óvodában. Hogy miért, arról nem tájékoztat az MTI, csak  az derül ki, hogy a miniszter sajtótájékoztatót tartott az óvodásoknak is (...) ahol elmondta, hogy az óvoda a magyar oktatási rendszer egyik legjobban kifejlődött, legfontosabb eleme.

Kásler Miklós egy XVII. kerületi óvodába látogatott
Fotó: Máthé Zoltán

Kásler Miklós azt mondta, az óvoda küldetése, hogy a gyermekek alapvető készségeit fejlessze. Érzelem- és értékorientált ismeretanyag megszerzése a cél - tette hozzá. Közölte, azt szeretné, ha a gyermekek a nemzeti identitás és a klasszikus értékek elemeivel, valamint az egészséges élet alapvető követelményeivel találkoznának. Felidézte, hogy a meglátogatott csoportok megismerkedtek a fogmosás fontosságával, és folyamatosan mozogtak. Ez azért fontos, mert kedvezőtlen, hogy a magyar óvodások jelentős része, 25-30 százaléka túlsúlyos - hangsúlyozta. A tárcavezető felidézte, hogy 2015. szeptember 1-je óta már hároméves kortól kötelező óvodába járni. Míg 2010-ben a hároméves gyermekek 74,1 százaléka nyert óvodai elhelyezést, arányuk a 2017/2018-as nevelési évben 84 százalékra nőtt.

A Fidesz-KDNP finoman szólva hajlamos a politikai pedofíliára, és olyannyira nem bír meglenni gyerekek nélkül,  hogy Szabó Zsolt fideszes képviselő még a Mikulás helyére is képes volt beugrani, csak hogy eltölthessen egy kis időt a hatvani óvodásokkal. Piliscsabán még az április 8-i parlamenti választásokat felvezető kampányban óvodásokat vezényeltek ki énekelni az Emmi parlamenti államtitkára, Rétvári Bence kedvéért, Csepreg exfideszes polgármestere tavaly decemberben szalmán térdepeltetett óvodásokat egy útátadás miatt, decemberben kisgyerekeket rángattak be imareggelire az Országházba, Simicskó István volt honvédelmi miniszter pedig nem is értette, mi a baj azzal, hogy beugrott egy óvodafelújításra energetikai kiselőadást tartani.