Kártérítést fizet a PestiSrácok Gréczy Zsoltnak

A Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletében kártérítésre kötelezte a PestiSrácok kiadóját, mert valótlanul írták meg, hogy a DK egykori szóvivője zaklatta Palányi Nórát.

2021. május 15., 12:49

Szerző:

Erről Gréczy Zsolt, valamint a Demokratikus Koalíció (DK) sajtóirodája is tájékoztatta a Media1-et szombaton. Közleményében a DK sajtóirodája azt írja: „a fideszes sajtótermék azzal, hogy hamis állításával zaklatónak nevezte, megsértette a DK politikusának személyiségi jogait. Korábban a bíróság helyreigazításra kötelezte a PestiSrácokat, most fizetniük is kell a hazugságért”.

A DK felidézte: Gréczy Zsolt 19 pert indított az őt rágalmazó kormánypárti kiadványok ellen, és valamennyit meg is nyerte. A politikus kártérítési pert is indított, ez volt az első, amelyet ugyancsak megnyert. A tájékoztatás szerint az ítélet jogerős.

A PestiSrácok a 2019. december 13. napján megjelent „Megszólal a Mi Hazánk munkatársnője, akit hetek óta zaklat levakarhatatlanul Gréczy Zsolt” című cikkben azt állította, hogy  Gréczy Zsolt szexuálisan zaklatta Palányi Nórát, a Mi Hazánk munkatársnőjét.

Gréczy azonban pert indított a Pesti Srácok ellen. A tárgyalás során kiderült, hogy a DK országgyűlési képviselőjét nyilvánosan megvádoló országgyűlési alkalmazott, Palányi Nóra elhallgatta, hogy ő kezdeményezett kapcsolatfelvételt Gréczy Zsolttal, és sem ő, sem a Fidesz-közeli médiatermék nem tudta bizonyítani a zaklatás tényét.

A bíróság akkor helyreigazításra szólította fel a PestiSrácokat, most pedig kártérítést kell fizetnie Gréczy Zsolt számára.

(Kiemelt képünk: ATV.hu)