Karácsony sebeket gyógyít, most épp a Tétényi-fennsíkon

Karácsony Gergely szerint a munkálatok időzítése nem véletlenül esik a téli, vegetációs időn kívüli időszakra, így ugyanis minimalizálható a természetvédelmi károkozás veszélye.

2022. január 16., 15:33

Szerző:

Megkezdődött a Tétényi-fennsíkon található illegális "sitt- és szeméttenger" eltakarítása - közölte Karácsony Gergely főpolgármester vasárnap a Facebook-oldalán.

A főpolgármester azt írta, a XXII. kerületi Tétényi-fennsík a főváros legnagyobb kiterjedésű száraz rétjeit magába foglaló terület, amely számos védett, ritka állat- és növényfaj otthona. Az elmúlt években, évtizedekben azonban sok hulladék került a területre. Hosszú előkészítési, tervezési és engedélyezési folyamat után kezdődtek meg a több mint 4100 tonna szemét és sitt elszállítási munkálatai. Továbbá elkezdődött a tereprendezés és rehabilitáció a Főkertnek és az FKF-nek köszönhetően - közölte.

Karácsony Gergely szerint a munkálatok időzítése nem véletlenül esik a téli, vegetációs időn kívüli időszakra, így ugyanis minimalizálható a természetvédelmi károkozás veszélye. Az FKF és a Főkert mellett "hatalmas köszönet jár" a Fővárosi Vízműveknek is, ugyanis az általuk biztosított 70 millió forintos vízbázis-védelmi támogatásból valósulnak meg a természetvédelmi terület élőhely-rehabilitációs munkálatai - olvasható a főpolgármester bejegyzésében.

 

(Kiemelt kép forrása: Budapest Főváros Facebook-oldala)

 

Zivatarveszély miatt két megye több járására másodfokú riasztást adott ki kedd este az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban olyan heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket károkozó szél, jelentős mennyiségű csapadék, illetve jégeső kísérhet.

A város közösségének bevonásával döntött a pécsi önkormányzat a város új szlogenjéről, amely a következő lesz: Pécs – Mediterrán szerelem – közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata kedden az MTI-vel.