Karácsony Gergely reagált az orosz-ukrán háborúra

Fővárosi Operatív Törzset hoznak létre. 

2022. február 24., 08:39

Szerző:

„Putyin háborút indított Európában, a magyar politikai közösség minden tagjának elemi kötelessége az orosz agresszió azonnali és határozott elítélése, a kiállás Ukrajna függetlensége és szuverenitása mellett. Erre kötelez bennünket nem csak  európai értékválasztásunk, de kötelez a kárpátaljai magyarság iránti felelősségünk, kötelez 1956 és 1968 emléke is”, olvasható Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán. 

Karácsony szerint az orosz támadás miatt a magyar kormány számára „itt és most befejeződött a pávatánc”.A főpolgármester úgy véli, hogy a Magyarország nem lehet tovább probléma része. 

„A  magyar kormánynak vissza kell szereznie a cselekvőképességét, amit Orbán Viktornak Putyinnal kötött üzletei, és az orosz érdekeknek a magyar és az európai érdekekkel szemben folytatott kiszolgálása béklyóz. Ennek a politikának most kell véget vetni. Magyarország biztonságát, az európai békét az európai és a transzatlanti együttműködésben való részvétel és a közös cselekvés biztosítja csak. Ebben Magyarország, a magyar kormány nem lehet tovább a probléma része, csakis a megoldása”

– fogalmazott Karácsony Gergely. 

„Sajnos most készülnünk kell arra, hogy a máris sok szenvedést követelő orosz agresszió következményei bennünket is elérnek. Éppen ezért a Fővárosi Operatív Törzs elkezdte annak felmérést, milyen feladatok hárulnak a fővárosra a háború okozta esetleges menekülthelyzet kezelésében”

– jelentette be a főpolgármester. 

(Borítókép: Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, 2020. január 29-én. Fotó: Pesti Hírlap archív)

A Buda környéki régióban a meglévő közlekedési lehetőségek fejlesztése és az újak teremtése is fontos – jelentette ki Menczer Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője szombaton Budakeszin, a dél-budai agglomerációs elektromos autóbuszok beszerzése és a töltőinfrastruktúra kiépítésének lezárása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.