Karácsony Gergely: Mesebeli küzdelem, csodálatos eredmény: köszönjük, Milák Kristóf!

A főpolgármester szerint a huszonnégy éves olimpikon mesebeli küzdelemben győzött. 

2021. július 31., 10:52

Szerző:

Hatalmas tiszteletet és minimum vastapsot érdemel Milák Kristóf Karácsony Gergely szerint. A főpolgármester csütörtöki Facebook-posztjában emelte kalapját a huszonéves fiatal olimpikon előtt, mert hihetetlen csúccsal, 50:31-es olimpiai eredménnyel jutott tovább a 100 m pillangó döntőjébe. A főpolgármester szerint a pénteki érme az olimpikonnak igazi mesebeli küzdelem eredménye. 

Karácsony Gergely posztjában azt írta: „Aki huszonegy évesen Európa-rekorddal szerzi meg a második érmét egy olimpián, minimum vastapsot érdemel – kiváltképp, ha a szám fenoménja csak világcsúccsal tudja legyőzni... Mesebeli küzdelem, csodálatos eredmény: köszönjük, Milák Kristóf!”. A főpolgármester öröme nem hiábavaló: Milák Kristóf 50:31-es olimpiai csúccsal jutott tovább a 100 m pillangó döntőjébe.

A következő futamban azonban megdöntötte a magyar úszó eredményét az amerikai Caeleb Dressel, ő 49:71-es idővel és új olimpiai rekorddal jutott tovább. Ellenfele úszását Milák Kristóf nem akarta kommentelni, helyette azt mondta: „Most 23.74 másodperccel kezdtem az első ötvenet, ami lassú, a döntőben legalább 23.2 kellene. Ha ez megvan, akkor lesz esélyem, mert senki nem tud olyan második ötvenet, mint én” A 100 méter pillangó döntőjét szombaton - közép-európai idő szerint - 3.30-kor rendezik.

(Kiemelt kép: Tokió, 2021. július 31. Az ezüstérmes Milák Kristóf a 100 méteres pillangóúszás eredményhirdetése után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 31-én. Kovács Tamás / MTI)

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.