Karácsony Gergely három kérdésben indít országos népszavazást

A főpolgármester is bejelentette saját kérdéseit.

2021. július 21., 11:30

Szerző:

A miniszterelnökkel szinte egyidőben Karácsony Gergely is közzétette, milyen témákban fog népszavazást kezdeményezni.

Ma reggel jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy újra kezdeményezhetővé válik ilyen jellegű szavazás indítása a Választási Bizottságnál. Vezető magyar politikusok úgy tűnik, rögtön élnek is a lehetőséggel. A főpolgármester a korábban is képviselt témákban indít országos népszavazást.

Karácsony Gergely három témakörben kíván népszavazást:

  1. A kínai Fudan egyetem kontra Diákváros ügyében
  2. Az autópálya koncesszió témájában
  3. A hatvan év felettiek ingyenes antianyag tesztelésének lehetőségéről

 

https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/4509750942391050

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt azokban az ügyekben indítja el az országos népszavazást, melyek mellett erőteljesen kiállt. Nem értett egyet azzal, hogy Budapesten a Fudan egyetem megépüljön. A főpolgármester a magyar és külföldi hallgatóknak egyaránt olcsón szállást biztosító Diákváros ügyét támogatja.

A közelmúltban robbant a hír, hogy az állam közel 2000 kilométer gyorsforgalmi útszakaszt akar koncesszióba adni. A főpolgármester az Európai Bizottsághoz fordult az ügy miatt. Ahogy korábban írtuk, a leggazdagabb magyar Mészáros Lőrinc is versenyben van az autópályák üzemeltetéséért folytatott versenyben. A mamutüzletet Rogán Antal és tárcája fogja lebonyolítani.

Karácsony Gergely már hosszú ideje kampányol amellett, hogy az idősek számára az állam ingyenesen biztosítsa az antianyag tesztelését. A főpolgármester szerint ez segíthet abban, hogy kiderüljön, a hatvan év feletti beoltottak mennyiben védettek a koronavírus fertőzéssel szemben. Karácsony Gergely átfogó és ingyenes ellenanyag-szűrést követelt a kormánytól minden kínai vakcinával beoltott 60 évnél idősebb állampolgár számára.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely interjút ad a Főpolgármesteri Hivatalban 2020. január 9-én. Fotó: Pesti Hírlap archív)