Karácsony Gergely már nagyon várja Ferenc pápát

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon üdvözölte, hogy Ferenc pápa hamarosan Magyarországra látogat.

2023. április 4., 08:49

Szerző:

Öröm és megtiszteltetés, hogy április végén újra Budapesten fogadhatjuk Ferenc pápát, immár hivatalos apostoli látogatása keretében - írta Karácsony Gergely főpolgármester kedden a Facebook-oldalán.

A főpolgármester közölte, a pápai vizit kapcsán Michael Wallace Banach apostoli nunciussal egyeztetett hétfőn.

„Zöld városvezetőként és személyesen is közel állnak hozzám Ferenc pápa gondolatai emberségről, társadalmi igazságosságról, valamint a klímavédelemről és a környezetvédelemről, melynek terén az egyik legprogresszívebb programot fogalmazta meg korábbi enciklikájában” – fogalmazott Karácsony Gergely.

Kiemelte, Budapest elkötelezett amellett, hogy egy élhetőbb, zöld és szolidáris város építését és fejlesztését segítse elő. A helyi közösségekkel, civil szervezetekkel együttműködve csakis közösen és a párbeszéd útján lehetséges megvalósítani egy békés, fenntarthatóbb és igazságosabb jövőt – írta bejegyzésében a főpolgármester.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely főpolgármester egyeztetett Michael Wallace Banach apostoli nunciussal Ferenc pápa látogatásáról 2023. április 4-én. Fotó: Karácsony Gergely, Facebook)