Karácsony Gergely egyeztetett a rendőrfőkapitánnyal

Karácsony Gergely főpolgármester és Terdik Tamás vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya egyeztetett, hogy miként lehetne csökkenteni a balesetek számát a fővárosban, hogy ne forduljon elő olyan tragédia, mint amilyen vasárnap történt.

2023. február 20., 15:58

Szerző:

„Budapesten nullára kell csökkenteni a halálos közúti balesetek számát” – írta Karácsony Gergely Facebook-oldalán, hozzátéve, hogy ebben a célban egyetértettek Terdik Tamás vezérőrnaggyal a megbeszélésükön.

A találkozón áttekintették milyen lépések szükségesek a fővárosi közlekedésbiztonság erősítéséhez. Mint írta a „balesetek súlyosságának elsődleges tényezője a sebesség, minden jel szerint ennek volt szerepe a vasárnap hajnalban történt tragédiában is.” Ez elleni megoldás egy éjjel-nappal működő sebességmérő kamerarendszer kiépítése lenne, amely elsődlegesen a rendőrség feladata, viszont a fővárosi közútkezelőnek van benne feladata, ezért kettejük között felgyorsítják az együttműködést. 

Elkészült a fővárosi közlekedésbiztonsági stratégia

Karácsony részletezte, hogy ez egy olyan városfejlesztési lépések sorozatát tartalmazza, amelyekkel erősíthető a közúti biztonság. Ennek nyilvánosságra hozatala még a héten megtörténik, és vele együtt elkezdődik egy szélesebb körű társadalmi egyeztetés is. A főpolgármester megjegyezte, hogy ennek a stratégiának a szakmai egyeztetését, legutóbb többek között az Autóklubbal is tárgyalták.

„Az így véglegesülő közlekedésbiztonsági lépések végrehajtását kiemelt prioritásnak tekintem” – zárta posztját Karácsony.

(Kiemelt kép forrása: Balogh Samu Facebook-oldala)

 

13:52

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt