Biztonsági kamera rögzítette a halálos gázolást a Harminckettesek terén

A Harminckettesek terén, a villamosmegálló közelében elhelyezkedő dohánybolt biztonsági kamerája rögzítette a balesetet. Ezen látszik, ahogy a kocsi felhajt a járdaszigeten lévő 4-6-os villamos megállójába és a sínekre löki az ott várakozó, 23 éves lányt. Két másik fiatalember élete pedig csupán centiken múlott.

2023. február 20., 11:41

Szerző:

A Harminckettesek terén lévő dohánybolt biztonsági kamerája az egész balesetet rögzítette – írta a Blikk. A dohánybolt tulajdonosa megmutatta a lapnak a felvételt, ám csak a rendőrségnek adta át.

Kis híján még nagyobb tragédia történhetett volna

A felvételen látszik, hogy autó nagy sebességgel közeledik, majd fékezés nélkül, tompaszögben felcsapódik a csőkorlátnak és a megálló üvegfalának. Az üvegfal szétrobban, és a megálló fémoszlopával együtt az ott várakozó lány testét is telibe találja, aki a sínekre zuhan.

Két másik fiatalember élete csak centiken múlott, mert a sodródó autó mögöttük vágódott fel a járdaszigetre, ám nekik sikerült elugraniuk. 

Egy szemtanú elmondása szerint három mentőautó érkezett a helyszínre, és egy órán át küzdöttek a lány életéért – hiába. Karácsony Gergely főpolgármester az esetre reagálva Facebook posztjában kijelentette, hogy azonnali egyeztetéseket kezdett a rendőrfőkapitánnyal, hogy közös intézkedési tervet dolgozzanak ki a halálos gázolások visszaszorítására Budapesten.

A BRFK a nap folyamán megerősítette, hogy a sofőr egy 41 éves, olasz állampolgárságú férfi volt, akiről a helyszíni szondáztatás után kiderült, hogy ittas volt. 

A rendőrség halálos közúti baleset gondatlan okozásának gyanújával hallgatta ki az olasz férfit, ezt követően pedig őrizetbe vették – tájékoztatta a Blikket Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. A videófelvételt azonban csak akkor hoznák nyilvánosságra, ha ehhez a rendőrségnek valamilyen érdeke fűződne, de ebben az esetben erről nincs szó. 

(Kiemelt képünk: A hajnali halálos gázolás nyomai a Harminckettesek terén található villamos megállóban a Harminckettesek terén 2023. február 19-én. Forrás: Balogh Samu Facebook.)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.