Karácsony Gergely angolul beszél egy videóban

A nagyközönség most először hallhatta angolul beszélni a főpolgármester, miniszterelnök-jelöltet. 

2021. június 3., 18:29

Szerző:

Karácsony Gergely nyelvtudása egy hónapja, az Economistnak adott interjúja óta a hazai közbeszéd egyik megkerülhetetlen témája. A főpolgármester most egy húsz másodperces videóban mutatta be angol nyelvtudását, amelyben arról beszél, hogy a demokráciánk megerősítéséhez be kell vonni a fiatal generációt is, ezért el is látogat majd Lengyelországba egy nyári egyetemre.

A portál azt is megtudta, hogy a főpolgármester személyesen látogat majd el ott egy panelbeszélgetésre, ahol több szereplő is lesz, de pontosan még nem tudják, milyen nyelven zajlik majd a beszélgetés. Kiemelték: a rendezvény egyben egy fesztivál is, amelyen a varsói főpolgármester a fiatal progresszív szavazókat akarja megszólítani és egy, a 99 Mozgalomhoz hasonló mozgalmat létrehozni, pártoktól függetlenül.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.