Karácsony Gergely: a mesterséges intelligencia okosabb a kormánynál

A főpolgármester a ChatGPT csetrobotot kérdezte Budapest hosszú távú érdekeiről.

2023. január 29., 11:13

Szerző:

Ilyen, amikor a mesterséges intelligencia okosabb a kormánynál, mert tudja azt, amit mi, budapestiek is jól tudunk..., írja Karácsony Gergely vasárnai Facebook posztjában.

"Ki ámulva, ki hüledezve áll a legújabb technológiai újítás előtt, azelőtt a mesterséges intelligencia rendszer előtt, amely képes párbeszédes formában megválaszolni összetett kérdéseket is. Hogy ez a fejlesztés mit okoz a jövőre nézve, milyen hatást gyakorol az emberekre, talán még korai megmondani. Mindenesetre én is próbálgatom a ChatGPT-t, fölteszek neki időnként engem érdeklő kérdéseket, például ezt itt."

Melyek a Budapest hosszú távú érdekeit legjobban szolgáló döntések?

Annyi azért ebből is leszűrhető: a mesterséges intelligencia Budapest ügyében nem használja a "lezárni", "nem", "soha" szavakat..., zárja sorait Karácsony Gergely.

(Karácsony Gergely kérdése és a ChatGpt válaszai. Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala)

A Wikipedia szócikke a ChatGPT-ről:

"A ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) az OpenAI mesterséges intelligencia (MI) kutató laboratórium által kifejlesztett chatbot, mely a felhasználókkal való folyamatos kommunikáció automatizálása során értelemező-modelleket használ, melyek segítségével a bevitt információkat azonnal interaktívan kezeli.

A ChatGPT 2022. november 30-án jelent meg prototípusként, és bemutatását követően rövid időn belül nagy érdeklődést váltott ki a tesztelés során generált részletes válaszaival és számos tudástartományt átfogó artikulált feleleteivel. Ugyanakkor a válaszokból kitűnő tényszerű pontosság terén előforduló hiányosságokat is szóvá tette több szakember."

(Kiemelt képünk: Fotó: Karácsony Gergely Facebook oldala)

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.