Karácsony: A Kínai Kommunista Párt elveit támogatnák a magyar adófizetők 500 milliárdjából

Milyen kormány az, amelyik egy magánpénzből működő amerikai egyetemet elüldöz Budapestről, de kínai pártegyetemet közpénzből akar finanszírozni – tette fel a kérdést a főpolgármester.

2021. április 13., 17:36

Szerző:

„Azt nem vitatja senki, hogy a Fudan egyetem elismert a világban, de a kartája alapján egyértelmű: igenis szolgálja a kínai befolyásszerzést politikai és alighanem titkosszolgálati értelemben is” – írja Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely. 

A főpolgármester így folytatja: „Az tehát nem járja, hogy Budapestre egy olyan intézményt erőszakoljon rá a kormány, a magyar fiatalok Diákvárosának kárára, ahol a kínai kommunista párt elveihez igazítják a tantervet. Arról nem is beszélve, hogy a kampusz a magyar adófizetők pénzéből, 500 milliárd forintos hitelből valósulna meg.”

Mint arról lapunk is beszámolt, a Dél-Budapestre tervezett Diákváros helyén építené fel a magyar kormány a kommunista párthoz köthető Fudan egyetem budapesti kampuszát. Mindezt kínai hitelből, kínai kivitelezővel, kínai munkásokkal.

Karácsony bejegyzésében emlékeztet, a Diákvárosról már megállapodtak a kormánnyal, amely ezt most felrúgja. „Ebből pedig az következik, hogy ha a kormány ragaszkodik a kínai elit kampuszhoz a Diákváros helyén, akkor nem épülhet meg az atlétikai stadion sem. Tessék választani!” – zárja bejegyzését a főpolgármester.

Nemrég arról is beszámoltunk, hogy a kormány reagált az ügyben, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte: a Diákváros fontos kormányzati terv, amely fel fog épülni a Fudan Egyetem mellett.

(Kiemelt kép: a Diákváros látványterve. Fotó: Karácsony Gergely Facebook/Snøhetta Instagram-oldala)

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.