Fideszes kalocsai polgármester 79 éves édesanyjának tulajdonába került egy jacht

60 milliós jacht került a fideszes kalocsai polgármester 79 éves édesanyjának tulajdonába.

2024. június 2., 15:02

Szerző:

Filvig Géza (Fidesz-KDNP) kalocsai polgármester 79 éves édesanyjának tulajdonába került a kishajólajstrom nyilvános adatai alapján egy Crownline 270 CR típusú jachtírja a Magyar Hang. A kilencfős befogadóképességű, 2005-ben készült hajóban van többek között teljes felszereltségű konyha, négy férőhelyes kabin, hideg és meleg víz, vécé. A cikk szerint azt nem tudni, hogy pontosan mikor került a városvezető édesanyjának birtokába, de ennek a hajótípusnak az eredeti ára – felszereltségtől függően – elérheti akár a 60 millió forintot is. És nem elég csak megvenni, további milliókba kerül az éves fenntartása.

A H-24302-es lajstromszámú hajót 2019 júliusában a következő szöveggel hirdette meg a fővárosi Wiking Yacht Club: „Király, vagy királylány? Koronázd meg a nyarat hajós flottánk egyik kiemelt kedvencével, ezzel a megkímélt családi cruiserrel! A motor a kasznihoz képest frenetikus, a 380 lóerő szinte repíti a 3 tonnás hajótestet, amiben ráadásul minden megtalálható, ami egy kellemes hétvégi kikapcsolódáshoz, vagy akár egy hosszabb, nemzetközi hajós túrához elengedhetetlen.”

Kalocsa kormánypárti polgármesterének havi fizetése a nyilvános adatok szerint bruttó 1 121 250 forint, és a legfrissebb elérhető vagyonnyilatkozata szerint más bevétele nincs, ügyvéd foglalkozását is szünetelteti. A lap birtokába került egy fotó is, amelyen a polgármester (akkor még) saját tulajdonában lévő Land Rover márkájú terepjáró látható a kérdéses jachttal, utóbbin jól kivehető a lajstromjel is. A járművek előtt a városvezető felesége pózol.

Filvig Géza regnáló polgármester – akit a kormánypártok most is indítanak polgármesterjelöltként az önkormányzati választáson Kalocsán – lapzártáig nem válaszolt a Magyar Hang kérdéseire. A lap emlékeztet: a városban nagy harc várható június 9-én: három volt fideszes jelölt is elindult a kormánypárti polgármester ellen, de van DK-s, mi hazánkos, független és civil szervezetek által támogatott polgármesterjelölt is, így tehát nyolcan mérkőznek meg a városvezetői székért az összesen 12 402 szavazásra jogosult polgárral rendelkező településen.

A Crowline 270 CR típusú jacht felszereltségéről itt találhatnak képenek.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Wiking Yacht Club hivatalos Facebook oldala)

Orbán Viktor miniszterelnök Berlinbe utazott, ahol pénteken tárgyalást folytat Olaf Scholz német kancellárral - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.